VECKANS RECEPT



     Här lägger vi varje vecka upp "Veckans recept" som du kan ta del av och enkelt baka hemma helt på egen hand.

                                SEMLOR

          DU BEHÖVER:                        TID: Ca 1 timme
          50g smält margarin                 UGN: 250 grader
          2 1/2 dl mjölk
          25g jäst
          1 1/4 dl kesella
          2 krm salt
          1 tsk kardemumma
          3/4 dl strösocker
          8 dl vetemjöl
          1 uppvispat ägg till pensling
          Vispgrädde och mandelmassa


GÖR SÅHÄR:

1. Smält margarinet och tillsätt mjölken (37 grader).
Häll det över den smulade jästen i en bunke.
2. Tillsätt salt, kesella, kardemumma, strösocker och
det mesta av mjölet. Spara lite tills du ska göra bullarna.
3. Jäs under bakduk i ca 30 min.
4. Arbeta ihop degen och forma bullar i valfri storlek.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 min.
6. Pensla med det uppvispade ägget och grädda i 5-7 min.
7. Skär av ett lock på bullarna och fyll med
mandelmassa och grädde. Strö över florsocker.








Har du några funderingar eller frågor om receptet? Skriv en kommentar här nedanför så ska vi försöka svara så fort vi kan!